Vairkoseti

ის რასაც არავინ გეტყვით ნიახურზე!! და რა ემართება თქვენს ორგანიზმს, როცა ის თქვენი საკვები რაციონის ნაწილია!

ნიახური ძალიან კარგია სხვადასხვა დაავადებებთან საბრძოლველად.

ნიახური ბოლო დროს ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ საკვებად იქცა, პრობლემა ისაა, რომ ხალხი ფიქრობს, რომ მასში ერთადერთი კარგი ნაწილი რაცაა ესაა მისი ღერო, მაგრამ უნდა იცოდეთ, რომ მისი ფოთლები, ფესვები და თესლიც საკვებს, სანელებელს და ბუნებრივ წამალს შეიცავს.

ამ ბოსტნეულს იყენებენ სუპების, სალათების და წონის დაკარგვის პროდუქტების მოსამზადებლად. ხოლო ჩვენ ის შეგვიძლია გამოვიყენოთ თირკმელების დაავადებების სამკურნალოდაც კი.

აქვე გეტყვით, რა სარგებელი შეგიძლიათ მიიღოთ ნიახურის ჭამისგან: 

ნიახურის მოხმარების სარგებელი:

ნიახურს ბევრი კარგი თვისება აქვს სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ. სხვა საკითხებთან ერთად მას აქვს შარდმდენი, მატონიზირებელი, ამოსახველებელი და თვისებები. გარდა ამისა, ის მდიდარია ფლავონოიდებით და ვიტამინებითა, ასევე მინერალებით, რომლებიც აძლიერებენ თავდაცვას და აუმჯობესებენ მეტაბოლიზმს.

ასე რომ, ამ მცენარისგან ბევრი სარგებლის მიღება შეგიძლიათ.

როგორც დიურეზული ბოსტნეული, ნიახური შლის ტოქსინებს, რომლებიც შეიძლება დაგროვდეს ორგანიზმში. ანალოგიურად, ის ებრძვის ანთებას და დაგვეხმარება წონის დაკლებაში. გარდა ამისა, ეს ბოსტნეული მდიდარია კალიუმით, ფოსფორით, B და C ვიტამინებით, ნატრიუმით, კალციუმით და შეიცავს უამრავ სითხეს.

ნიახური ასევე დაგვეხმარება ნერწყვისა და კუჭის წვენის გამომუშავების გაზრდაში. ამ მიზეზით, ის ასტიმულირებს მადას და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და ზრდის ბუნებრივ ნაწლავის მოძრაობას.

დაავადებები, რომელთა მკურნალობა შეგიძლიათ ნიახურით: 

თირკმლის ქვები, ნაღვლის კენჭები, ცისტიტი, რევმატიზმი, ანემია, ჰეპატიტი
ვირუსები, ტრავმა, ანორექსია, საჭმლის მომნელებელი პრობლემები, მუცლის ტკივილი, სიყვითლე და შაქრიანი დიაბეტი

საუკეთესო სარგებელი რომ მიიღოთ, საინფუზიო სასმელის მოსამზადებლად, საკმარისია ჭიქაში მოათავსოთ 20 გრ ნიახური (მისი ნებისმიერი ნაწილი) და შეავსეთ იგი ადუღებული წყლით. დააფარეთ ჭიქა რაიმე და დატოვეთ რამდენიმე წუთი ასე. შემდეგ კი მიირთვით!!

Facebook კომენტარები
Vairkoseti